Globuri de Crăciun

Globuri de Crăciun realizate din sticlă, decorate cu elemente din sticlă de Murano prelucrată manual la lampă.

Globurile din imagini sunt cu titlu de prezentare, nu pot fi refăcute identic.

Globuri cu oameni de zăpadă / Preț: 70-120 lei
Globuri cu brăduți / 70-80 lei
Globuri cu arici / 70-80 lei
Globuri cu îngerași / Preț: 60-70 lei
Globuri cu bufnițe / 70-90 lei
Globuri cu zâne / 60-70 lei
Globuri cu pinguini / Preț: 90-120 lei
Globuri cu cățeluși / 80-120 lei
Globuri cu elefanți / 70-90 lei
Globuri cu pisici / Preț: 70-100 lei
Globuri cu inimioare / 60-70 lei
Globuri cu oițe / 90 lei
Globuri cu șoricei / Preț: 70-120 lei
Globuri cu purceluși / 70-100 lei

Povestea unui glob de Crăciun

Pentru fiecare glob în parte parcurgem mai multe etape de lucru. 

Mai întâi ne gândim ce povești vrem să spunem. Apoi începem să realizăm figurinele din sticlă de Murano. Bineînțeles că acest proces durează multe săptămâni, timp în care ne sucim și ne răzgândim fiindcă mereu ne vin idei noi.

În paralel cu figurinele realizăm niște mici baze din lut, de forma unor insulițe, pe care să putem fixa figurinele în interiorul globului. Le pictăm manual. Le lăcuim. Așteptăm să se usuce bine. Desigur că nu le putem nimeri perfect, așa că mereu trebuie să mai facem unele noi. Apoi figurinele trebuie potrivite între ele și accesorizate cu diverse alte elemente precum pălăriuțe, inimioare, “felinare”, alte figurine mai mici etc. Da, le facem și pe acestea tot din sticlă și tot la fel de migălos ca pe figurinele mai mari și mai complicate.

Ultimele faze se compun din montarea împreună a tuturor acestor elemente, introducerea lor în interiorul cadrelor de glob (cadre făcute integral manual de maestrul sticlar Alexandru Rotar) completarea cu diverse mărgeluțe care să formeze fundalul globului. Ultima etapă fiind turnarea rășinii pentru fixarea definitivă. Pe ultima sută de metri reușim să fotografiem unele dintre ele, niciodată pe toate.

De aceea colecția noastră de Crăciun este destul de limitată ca număr de bucăți. Dorim să creăm niște decorațiuni speciale și unice care să aducă zâmbete pe buzele tuturor celor la care ajung!