Globuri de Crăciun

În așteptarea Crăciunului, în fiecare an realizăm un număr limitat de globuri pentru bradul de Crăciun. Fiecare dintre ele este unicat și spune o poveste. Este o colecție foarte specială pentru noi căreia îi alocăm toată energia și creativitatea noastră vreme de câteva luni și prin care ne străduim să acoperim o gamă variată de preferințe.

Mai întâi ne imaginăm poveștile ce vor apărea în fiecare glob. Apoi realizăm figurinele din sticlă de Murano prelucrată manual la lampă.

În paralel cu figurinele, realizăm niște mici baze din lut, de forma unor insulițe, pe care să putem fixa figurinele în interiorul globului. Le pictăm manual. Le lăcuim. Așteptăm să se usuce bine. 

Apoi figurinele trebuie potrivite între ele și accesorizate cu diverse alte elemente precum pălăriuțe, inimioare, “felinare”, alte figurine mai mici etc., pe care le realizăm tot din sticlă de Murano.

Apoi asamblăm toate aceste elemente în interiorul cadrelor de glob și completăm cu diverse mărgeluțe care să formeze fundalul globului. Globurile sunt realizate manual din sticlă, de către maestrul sticlar Alexandru Rotar din Târgu Mureș – unul dintre ultimii mari maeștri sticlari din România.

Ultima etapă este turnarea rășinii epoxidice pentru fixarea definitivă.

Globurile din aceste galerii sunt cu titlu de prezentare, nu pot fi refăcute identic. Însă în Shop găsești toate modelele disponibile în stoc.

Globuri cu oameni de zăpadă
Globuri cu brăduți
Globuri cu arici
Globuri cu îngerași
Globuri cu bufnițe
Globuri cu zâne
Globuri cu pinguini
Globuri cu cățeluși
Globuri cu elefanți
Globuri cu pisici
Globuri cu inimioare
Globuri cu oițe
Globuri cu șoricei
Globuri cu purceluși